Grgur počasni član

Lidija "Vatreno srce"

PINKLECOV STUDIO

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Zlatna grana

Kako postati član

Ne morate biti Međimurec da bi bili naš član, dovoljno je da volite Međimurje.

Uzmite pristupnicu ispunite je i pošaljine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predajte osobno "Pinklecu" kojeg poznajete.

O Međimurju

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, na zelenim brežuljcima i bogatim ravnicama smjestilo se malo Međimurje. Istovremeno jednostavno i raskošno, svojom je posebnošću oduvijek oduševljavalo te se s ponosom naziva „Cvjetnjak Hrvatske“.

Plus hosting - banner

Međimurce se oduvijek isticalo kao marljive, radišne i pomalo samozatajne. No, činjenica je da je Međimurje iznjedrilo mnoge poznate umjetnike, glazbenike, književnike, znanstvenike, sportaše pa i političare. Svjetski poznati pisac i putopisac, Joža Horvat, u svijet je krenuo iz Kotoribe. Filozof, utemeljitelj antropozofije, waldorfske pedagogije, biološko-dinamičke poljoprivrede, euritmije, antropozofske medicine i organske arhitekture, Rudolf Steiner rodio se baš u Međimurju.

Nogometaši i bivši reprezentativci Robert Jarni i Dražen Ladić, nekadašnji teniski as Franjo Punčec, gimnastičar Filip Ude međimurska su sportska imena. Svoj obol bogatom međimurskom glazbenom izričaju dali su Vinko Žganec, Josip Štolcer Slavenski, a u novije doba Teta Liza, Lidija Bajuk, Evelin Novak, Armando Puklavec, Žiga Međimurski, Boris Leiner. Tu su i poznati umjetnici Lujo Bezeredi, Ladislav Kralj Međimurec i mnogi drugi. Vjerujemo da ste za većinu njih čuli, a sad znate i da su na svijet došli baš u Međimurju.

 
/