Grgur počasni član

Lidija "Vatreno srce"

PINKLECOV STUDIO

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Zlatna grana

Kako postati član

Ne morate biti Međimurec da bi bili naš član, dovoljno je da volite Međimurje.

Uzmite pristupnicu ispunite je i pošaljine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predajte osobno "Pinklecu" kojeg poznajete.

O Međimurju

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, na zelenim brežuljcima i bogatim ravnicama smjestilo se malo Međimurje. Istovremeno jednostavno i raskošno, svojom je posebnošću oduvijek oduševljavalo te se s ponosom naziva „Cvjetnjak Hrvatske“.

Plus hosting - banner

Još od davnina, međimurska vinska priča isprepliće se s mirisom vrsnih i izvornih jela što dokazuje i poznata kuharica s dvora Zrinskih iz 17. stoljeća, u kojoj je od recepta do recepta popisano izvorno međimursko barokno kulinarsko iskustvo, testirano u kuhinjama te moćne obitelji.

Ako se zateknete u Međimurju nemojte propustiti probati pretepenu juhu, meso 'z tiblice, sir turoš, temfanog piceka s hajdinskom kašom, međimursku gibanicu... Uz ova jela izvanredan enološki doživljaj nude razigrana i osvježavajuća međimurska vina, poput graševine, moslavca, sauvignona bijelog, chardonnaya, traminca, muškata žutog, ali i odličnih crnih bordoških sorti. Extraktna, pitka i svježa vina s ugodnim taninima izvrsno se sljubljuju sa svevremenskom međimurskom gastronomijom

 
/