Grgur počasni član

Lidija "Vatreno srce"

PINKLECOV STUDIO

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Zlatna grana

Kako postati član

Ne morate biti Međimurec da bi bili naš član, dovoljno je da volite Međimurje.

Uzmite pristupnicu ispunite je i pošaljine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predajte osobno "Pinklecu" kojeg poznajete.

O Međimurju

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, na zelenim brežuljcima i bogatim ravnicama smjestilo se malo Međimurje. Istovremeno jednostavno i raskošno, svojom je posebnošću oduvijek oduševljavalo te se s ponosom naziva „Cvjetnjak Hrvatske“.

Plus hosting - banner

ZAGREB, 15. lipnja 2015. (Hina) - Gornje Međimurje je hrvatski pobjednik ovogodišnjeg izbora Europske destinacije izvrsnosti-EDEN čija je tema "Turizam i lokalna gastronomija", objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u ponedjeljak u Zagrebu na predstavljanju pet nacionalnih finalista tog izbora.

Osim pobjednika nacionalnog izbora za EDEN destinacije Gornje Međimurje finalisti su još bili destinacije Daruvar-Bjelovar-Garešnica, Drniško zaleđe, grad Buzet te Srijem i Slavonija-Okusi Srijema, što su ujedno i sve PPS destinacije koje sudjeluju u projektu produljenja sezone PPS (pred i posezona) odnosno Hrvatska 365.

Izbor za EDEN u Hrvatskoj od njegovog početka na europskoj razini, od 2006. provodi HTZ u suradnji s Ministarstvom turizma po pravilima i uvjetima koje je odredila Europska komisija, i svake godine na drugu temu, što je ove turizam i gastronomija, po čemu se Hrvatska itekako, po ocjeni direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića, može 'nositi' sa brojnim destinacijama svijeta.

"Gornje Međimurje se u ocjenama posebnog povjerenstva za izbor EDEN pokazalo najboljim ove godine na zadanu temu, ali to ne znači da su i drugi finalisti manje vrijedni, čak štoviše, svi oni imaju itekako što ponuditi u autohtonoj i tradicionalnoj eno gastronomiji što je i jedan od uvjeta izbora za EDEN, a i svih će pet na završno predstavljanje i izbor na jesen u Bruxelless", kazao je Ivičić okupljenim finalistima u hotelu Sheraton.

Dodao je i da projekti poput EDEN-a daju poticaj razvoju turizma i povećanje vidljivosti turistički manje razvijenih destinacija, kao i da je "gastronomija jedan od ključnih proizvoda PPS plana i projekta Hrvatska 365 te jedan od ključnih proizvoda ponude gotovo svih destinacija koje sudjeluju u projektu produljenja sezone".

Zamjenik ministra turizma Daglas Koraca na predstavljanju je rekao da eno gastronomija kao turistički proizvod posljednjih godina privlači sve više turista u Hrvatsku te da je to i jedan od deset ključnih turističkih proizvoda iz Strategije razvoja turizma.

"Cilj je u idućim godinama posvetiti još veću pažnju toj ponudi te nadići percepciju Hrvatske kao zemlje isključivo sunca i mora i pozicionirati je i kao poželjno cjelogodišnje odredište, a tome svakako može pomoći bogatstvo hrvatskih regija različitim gastro enološkim doživljajima i ponudom", kazao je Koraca.

Za izbor EDEN HTZ-u je na javni poziv ove godine stiglo ukupno osam prijava destinacija, od kojih je spomenutih pet ušlo u uži izbor ili finale.

Pobjednička destinacija Gornje Međimurje time na nacionalnoj razini dobiva naziv Europska destinacija izvrsnosti te će biti promovirana putem internet stranica Europske komisije, Europske komisije za putovanja i HTZ-a.

(Hina) xtam yds

 
/