Grgur počasni član

Lidija "Vatreno srce"

PINKLECOV STUDIO

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Zlatna grana

Kako postati član

Ne morate biti Međimurec da bi bili naš član, dovoljno je da volite Međimurje.

Uzmite pristupnicu ispunite je i pošaljine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predajte osobno "Pinklecu" kojeg poznajete.

O Međimurju

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, na zelenim brežuljcima i bogatim ravnicama smjestilo se malo Međimurje. Istovremeno jednostavno i raskošno, svojom je posebnošću oduvijek oduševljavalo te se s ponosom naziva „Cvjetnjak Hrvatske“.

Plus hosting - banner

Prošli je tjedan na sjednici UNESCO-ova odbora održanoj na Mauricijusu odlučeno da međimurska popevka uđe na Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva, a isti sretan ishod zadesio je i umijeće izrade suhozida.


Međimurskoj popevki želimo svu sreću, s nadom da se – melankolična kakva već jest – neće morati povlačiti po sudovima kao razuzdani bećarac.

O tom sada zaštićenom glazbenom fenomenu razgovarali smo s etnologinjom i glazbenicom dr. sc. Lidijom Bajuk, koja je istaknula da te elegične međimurske pjesme pjevaju o suživotu čovjeka sa živim i neživim svijetom.

Pogledajte intervju s Lidijom Bajuk emitiran u emisiji Pola ure kulture koju prikazujemo srijedom na HRT1, te na multimedijskoj usluzi HRTi u svako doba:

In memoran

Napustila nas je naša
Mirjana Došen.
Njezine riješi trajno će ostati u našim srcima i na našim mrežnim stranicama.

Vole te tvoji „PINKLECI“!

Mirjana Došen

Mirjana Došen je bila naša članica od 02. kolovoza 2016. godine, a kao profesorica je ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogih učenika te utjecala na mnoge generacije koje su se upravo zahvaljujući njoj odlučile za studij jezika i nastavnički poziv. Nakon umirovljenja ostala je posvećena svojim brojnim interesima, osobito fotografiji koja je bila njezina strast. Tako je i od učlanjenja u Društvo „PINKLEC“ dijelila svoja djela i istraživanja preko mrežnih stranica ( LINK )

Počivala u miru!

Tvoji „Pinkleci“

Donatori
Plus hosting - banner
 
/