Grgur počasni član

Lidija "Vatreno srce"

PINKLECOV STUDIO

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Zlatna grana

Kako postati član

Ne morate biti Međimurec da bi bili naš član, dovoljno je da volite Međimurje.

Uzmite pristupnicu ispunite je i pošaljine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predajte osobno "Pinklecu" kojeg poznajete.

O Međimurju

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, na zelenim brežuljcima i bogatim ravnicama smjestilo se malo Međimurje. Istovremeno jednostavno i raskošno, svojom je posebnošću oduvijek oduševljavalo te se s ponosom naziva „Cvjetnjak Hrvatske“.

Plus hosting - banner

Društvo "PINKLEC" tradicionalno po šesti puta za redom provodi projekt "Put na sjever". Sadržaj projekta je vezan uz Dan Međimurske županije, a temelji se na statutarnim odrednicama Društva, svekolikog zbližavanja žitelja Karlovačke i Međimurske županije. 

Projekt predstavlja jednodnevnu posjetu Međimurskoj županiji u organizaciji Društva "PINKLEC" i partnerstvu s jednom udrugom iz Karlovca (načelo je da svake godine partner bude druga udruga, kakao bi što više Karlovčana bilo uključeno u projekt). Ove godine partner Društvu "PINKLEC" je KUD "Sveta Ana Vučjak". 

Posebnost ovog projekta je što nije sufinanciran sredstvima iz javnih izvora, a neosporno je da prenosimo kulturno-turističku ponudu grada Karlovca i Karlovačke županije, pri čemu nam pomažu dobri ljudi, institucije i TZ Grada Karlovca, koji nam osiguravaju promotivni materijal koji dijelimo po Međimurju i dio poklona za domaćine i uzvanike koji nas dočekuju.

Sadržaj projekta je:

  • Posjeta uljari "Tkalec" u Šenkovcu (kod Čakovca) - degustacija proizvoda, prezentacija proizvodnog procesa
  • Posjeta "Marini Prelog"  (Međimursko more) - šetnja uz jezero, ručak
  • Posjeta Sajmu cvijeća (Prelog) - obilazak sajma, nastup KUD "Sveta Ana Vučjak" iz Karlovca

Zbog zakonskih odrednica o organizacija izleta od strane udruga, projektom su obuhvaćeni ISKLJUČIVO članovi  Društva "PINKLEC" i KUD "Sveta Ana Vučjak"

Voditelj projekta je Željko Tomašić, predsjednik "PINKLECA" - zavičajnog društva Međimuraca, poznati borac za prava potrošača.

Domaćin u Prelogu nam je Turistička zajednica Grada Preloga, a primiti će nas i Gradonačelnik Preloga, no Gradonačelnik Karlovca je kao i prošle godini odbio sudjelovati u ovom događanju, pretpostavljamo da Karlovački Međimurci i simpatizeri Međimurja nisu dovoljno zanimljivi Gradskoj vlasti Karlovca. Raščlamba bi zadirala u političke vode, a to je suprotno odrednicama Statuta Društva "PINKLEC", zbog toga možemo samo reći: "Mi pa smo ftruc Međimurci!"

 

 
/