Grgur počasni član

Lidija "Vatreno srce"

PINKLECOV STUDIO

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Zlatna grana

Kako postati član

Ne morate biti Međimurec da bi bili naš član, dovoljno je da volite Međimurje.

Uzmite pristupnicu ispunite je i pošaljine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predajte osobno "Pinklecu" kojeg poznajete.

O Međimurju

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, na zelenim brežuljcima i bogatim ravnicama smjestilo se malo Međimurje. Istovremeno jednostavno i raskošno, svojom je posebnošću oduvijek oduševljavalo te se s ponosom naziva „Cvjetnjak Hrvatske“.

Plus hosting - banner

Izložba fotografija pod nazivom „Z Međimurja s ljubavlju!“ postavljena je u prostorijama Gradske četvrti Grabrik. Dio je projekta kojega provodi Zavičajno društvo Međimuraca Karlovačke županije -„PINKLEC“ u suradnji s Gradskom četvrti Grabrik i tvrtkom „Čistoća“ kao glavnim donatorom.

-Izložba sadrži nekoliko fotografija iz vremena oslobođenja Međimurja kao što su predaja mađarske vojske u Čakovcu, ulazak konjanika u Čakovec, velika Narodnu Skupština, te odlikovanja u povodu 25-te obljetnice oslobođenja Međimurja, te 20 fotografija snimljenih 2019. godine na mjestima gdje je slavna vojska pod zapovjedništvom Slavka Kvaternika ušla u Međimurje na Badnjak 1918. godine, te u samo sedam sati oslobodila Međimurje. 

Time se simbolično prikazuje povezanost Karlovačke i Međimurske županije kroz vrlo značajna događanja u zajedničkoj povijesti, od oslobođenja Međimurja od Mađarske 1918. godine u kojem je učestvovala i Karlovačka domobranska pukovnija, do smaknuća Petra Zrinskog koji je svoj bračni život započeo u Karlovcu, a tragično završio u Čakovcu, naveo je između ostalog voditelj projekta Željko Tomašić, ujedno i predsjednik Društva „PINKLEC“ na „Satu povijesti“ kojega je o ovim povijesnim događanjima održao za članove Društva „PINKLEC“.

Postavljanje izložbe započelo je poslije Božića 2019. godine, a bit će otvorena za javnost do 30. travnja ove godine, odnosno do Dana Međimurske županije.

Izložba fotografija može se u vrijeme postava razgledati u radno vrijeme GČ Grabrik.

Tomašić je najavio još nekoliko prigodnih predavanja pod nazivom „Sat povijesti“ za vrijeme dok izložba bude otvorena, a na koje će biti pozvani i svi zainteresiranu građani Karlovca. 

Karlovački 1

 

  • 20200204_101005
  • 20200204_101037
  • DSC_0080-1
  • DSC_0084
  • DSC_0086
  • DSC_0089

In memoran

Napustila nas je naša
Mirjana Došen.
Njezine riješi trajno će ostati u našim srcima i na našim mrežnim stranicama.

Vole te tvoji „PINKLECI“!

Mirjana Došen

Mirjana Došen je bila naša članica od 02. kolovoza 2016. godine, a kao profesorica je ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogih učenika te utjecala na mnoge generacije koje su se upravo zahvaljujući njoj odlučile za studij jezika i nastavnički poziv. Nakon umirovljenja ostala je posvećena svojim brojnim interesima, osobito fotografiji koja je bila njezina strast. Tako je i od učlanjenja u Društvo „PINKLEC“ dijelila svoja djela i istraživanja preko mrežnih stranica ( LINK )

Počivala u miru!

Tvoji „Pinkleci“

Donatori
Plus hosting - banner
 
/